Godt nytår – selvom det er blevet sværere at være ny familie!

Bang! Så kom vi ind i det nye år, med dronningens nytårs tale, fyrværkeri og det hele – 2011. Og selvom jeg ikke er dronning af andet end mit elskede køkken-alrum, og mine døtre og min mand slet ikke fungerer som undersåtter, så kan jeg jo godt kaste blikket tilbage på året der gik sammen med mange dejlige familier og nye verdensborgere. I år har jeg været sundhedsplejerske for 50 nye familier med nyfødte. Det er fantastisk! Men det er ikke blevet lettere at være nybagt familie!

I mit arbejde som sundhedsplejerske har den største udfordring været, at I forældre og jeres nyfødte bliver sendt så hurtigt hjem efter fødslen. Flergangsfødende skal hjem 2-6 timer efter fødslen, førstegangs fødende 1-2 dage efter. Mælken når ikke at løbe til, så amningen kommer ikke i gang før udskrivelsen. Det kan vi tydelig mærke i sundhedsplejen. Vi har mange flere kvinder med amme-problemer og kvinder der stopper med at amme. Vi er nød til at komme tidligere ud i første besøg, for det er jo vigtigt at den nye familie får den vejledning og støtte den har brug for.

Men vi har ikke fået tilført flere ressourcer. Økonomien er helt klart i højsædet i Danmark og der er nedskæringer over alt. Mange kommuner har endda skåret ned i sundhedsplejerske-timerne. Hvilket har betydet færre besøg til jer familier.
Så Babykalenderen er endnu vigtigere end nogen sinde før! ;-) Og som I ved så har Karsten og jeg i år sat en masse i gang for at hjælpe alle nye familier endnu bedre. Nyhedsbrevet her, vores Facebook-side, instruktionsvideoer m.m. Det er alt sammen stadig i udvikling, vi lærer hele tiden om hvad der virker og ikke virker. Og vi er super glade for alle input fra jer familier om hvad I synes og har af ønsker og idéer!

Karsten og jeg ønsker jer alle et fantastisk nytår! – Der bliver garanteret masser af udfordringer og udmattelser for alle med småbørn. Men til gengæld også masser af de hverdagens mirakler som giver livet større mening!

Skriv en kommentar

Husk at udfylde dit navn og din email. Din e-mail adresse vil aldrig blive offentliggjort.

*
*