Solen er skøn – og farlig !

Åh, hvor er solen dejlig, og hvor har vi brug for lyset! Men vi minder om det igen:

Børn under 1 år skal overhovedet ikke opholde sig i solen. Deres hud er meget fin og følsom, og solen kan give dem alvorlige skader. Så ryk ind i skyggen, op med parasollen. Brug solhat og tøj.

Undgå så vidt muligt at bruge solcreme til din baby, for alle solcremer indeholder nødvendigvis kemi som leveren hos det lille barn har svært ved at nedbryde. Kan I ikke undgå at fx hænder og kinder får direkte sol, så er det nødvendigt at smøre de områder med en baby-solcreme. Tumlingen kan være meget sværere at holde ude af solen! Men prøv fortsat at give tøj og hat som den primære solbeskyttelse og så må der også solcreme på de bare tæer og hvad der ellers kommer i sol.

Her er den nye liste fra Forbrugerkemi med de solcremer som er godkendt til børn. Men husk, at de alle indeholder stoffer, som især barnet under 1 år kan tage skade af. Så de skal kun bruges når du ikke kan beskytte huden på anden måde.

Aco Kids, Sun Protection Cream
Derma Kids, Solspray
Green Kids, Sun Lotion
Lavera Sun Neutral, Baby & Children Sun-Spray
Levevis, Kids Sun Lotion
Matas Kids, Sollotion uden parfume
Meda essential care, Baby sun screen
Änglamark, Sol Lotion Kids

…. Se hele testen her

I skyggen

Det kan godt være køligt i skyggen selv på en god sommerdag, så dit barn skal måske have mere tøj på end du lige tænker!

Barnevognen skal absolut helst stå i skyggen når barnet skal sove middagslur. Det bliver hurtigt for varmt nede i barnevognen, hvis solen steger på den.

Pas på med myggenet på en varm sommer dag. Nettet er vævet meget tæt, så en myg ikke kan slippe igennem, men det gør også, at der ikke kommer meget frisk luft ind. På en rigtig varm sommerdag står luften nærmest stille nede i barnevognen, og barnet kan få hedeslag.

Puha, der er meget at passe på, men det er nu dejligt at det er sommer – også for de små.