Sådan undgår du brystbetændelse i kulden

Hvis du ammer, skal du i vinterkulden være meget opmærksom på at holde dine bryster varme. Kulde og træk kan nemlig være medvirkende årsag til brystbetændelse. Og brystbetændelse er smadder ubehageligt.

Mit råd mod brystbetændelse i vinterkulden er tykke sokker, gode varme støvler og uldtrøje, så du holder dig varm over hele kroppen. Ammeindlæg af uld er gode til at holde brystet varmt. De opsuger også mælken, hvis der løber lidt.

Hvis du skulle være uheldig at få brystbetændelse, føles det som en kraftig influenza med høj feber. Der vil ofte være rødme og ømhed på brystet. Gå i seng og hold dig varm. Det er vigtigt du får tømt det bryst som er ømt og rødt. Lad barnet sutte så meget som muligt. Men hvis barnet ikke tømmer brystet, skal du malke ud. Udmalkningen kan ske med hånden eller manuel malkemaskine. Men den mest effektive måde er, at leje en elektrisk brystpumpe hos Falck eller i babyudstyrsbutikker. Et varmt bad under bruseren kan også hjælpe med at få mælken til at løbe.