Hvad er reglerne for at sove ude i kulden

Nu hvor det er ved at blive rigtig koldt, er der mange forældre der spørger mig, om deres barn må sove udenfor i barnevognen om dagen. Og svaret er ja, børn kan godt tage deres lur udenfor det meste af vinteren, men der er bestemt nogle forholdsregler både i forhold til vejret og til dit barns alder!

Vigtige forholdsregler

  • Ingen børn må sove ude hvis temperaturen er under minus 10 grader.

    Altså børn - ikke bjørn :-)

  • Hvis der er kold og fugtig frosttåge, må barnet helst ikke stå ude. Det lille barns luftrør er kort, og den kolde fugt kan ikke nå et blive varmet op på vej ned til lungerne. Man risikerer at barnet udvikler lungebetændelse.
  • Hvis dit barn er nyfødt må det først komme ud at sove, når det er begyndt at tage på i vægt, og vægten er kommet over 3 kg.
  • Hvis barnet er sløj med feber eller hvis det hoster meget, skal det ikke sove ude.

Sådan her skal du gøre før du putter ude om vinteren

Stil altid barnevognen et sted hvor der er læ, og isoler den med liggeunderlag eller et par centimeter aviser i bunden, og også rundt i siderne. Læg så madrassen på underlaget. Barnet skal være klædt varmt på. Flyverdragt og vinterdyne eller en voksipose / kørepose. Du kan mærke i barnets nakke om det er for varmt eller koldt. Nakken skal være lun, hverken svedig eller iskold.

Nogle børn har behov for at blive smurt i ansigtet med en fed creme, for at beskytte huden mod frost og kulde. Brug en vandfri creme, for at dit barn ikke skal få frostskader  i huden! Og selvfølgelig en creme uden parfume eller skadelige konserveringsmidler.

Hvis det er meget koldt skal du gå ud og kigge til dit barn hyppigt.