Babykalenderen – nu 100 % bæredygtig !

BK10_postkort_75dpiLige siden den første udgave af Babykalenderen for 14 år siden har vi anbefalet jer forældre at være opmærksomme på alle de kemikalier som kan findes i møbler, dyner, tøj, legetøj og ikke mindst fødevarer. Kemikalier, tilsætningsstoffer og sprøjtegifte som kan være langt mere skadelige for spædbørn end for os voksne. Men vi har bare ikke selv kunnet lave en bog der levede op til de høje krav. For papir, trykfarver og lim til indbinding har indeholdt tungmetaller, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer og efterladt ca. 25 % giftige slagger før papirmassen kunne genanvendes.

Vi siger ikke at bøger er farlige at have i hånden, men de har ikke kunnet produceres så de ikke belaster vores miljø. Før nu.

Vugge til Vugge

Inden for det seneste par år er tre trykkerier i verden blevet certificeret efter den højeste og mest omfattende standard for bæredygtighed – Cradle To Cradle – som på dansk hedder Vugge til Vugge.

Det ene af de tre er et dansk trykkeri – KLS Pureprint – og vi har straks valgt at producere vores bog hos dem. Så den bog du nu har i hånden, er trykt som ”pureprint”, og det betyder bl.a. at den er:

  • trykt på FSC-certificeret papir fra bæredygtig skovdrift hvor der genplantes flere træer end der fældes
  • trykt med farver fri for tungmetaller, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer
  • trykt med farver bl.a. baseret på vegetabilske råvarer og uden brug af mineralske olier
  • produceret på CO2-neutralt og Cradle To Cradle-certificeret trykkeri.

Vi regner ikke med at du nogensinde skiller dig af med Babykalenderen – andet end ved at give den videre til dit barn om mange år når endnu en ny generation er på vej. Men skulle bogen af en eller anden grund smides ud, så kan spiralryggen tages af og lægges i metalaffald til genanvendelse, og resten af bogen kan genanvendes 100 % – eller komposteres! – uden at efterlade nogen som helst negative aftryk på os eller vores natur. Det er det der ligger i 100 % Vugge Til Vugge.

Babykalenderen er verdens første 100 % giftfri og bæredygtige babybog!

Nu er vi i hus med en længe næret drøm.

Dorte og Karsten